Vi är stolta återförsäljare av Casalini

Om Casalini

Casalini är Europas äldsta tillverkare av körkortsfria småfordon och grundades 1939. Unikt med Casalini är att karosserna är tillverkade i glasfiberarmerad plast vilket gör dem råstarka och väl lämpade för vårt klimat. Motorerna kommer från Mitsubishi och är bland de modernaste på marknaden.

Casalini´s unika kaross


Casalini mopedbilar byggs med en helt unik kaross i handupplagd glasfiberarmerad plast som är förstärkt med Kevlar i vitala delar. Konstruktionen bygger på en helgjuten kaross på liknande sätt som båtar och exklusiva sportbilar. Denna konstruktion ger föraren en säkerhet som vanliga mopedbilar som byggs med ABS-plast inte kan mäta sig med. ABS-plasten är betydligt svagare och lämpar sig mycket dåligt i kallt klimat då den blir än mer ömtålig och spricker lätt vid en sammanstötning.

Casalini M14 är marknadens största mopedbil


Casalini är både längre och bredare än konkurrenterna och har den längsta hjulbasen. Om du planera att skaffa dig en mopedbil så har du det kommande året en unik möjlighet att beställa en mopedbil som är betydligt större än konkurrenterna. År 2018 kommer nya regler för mopedbilsklassen som bland annat innebär att mopedbilstillverkarna tvingas bygga mopedbilar som är kortare och smalare. Så passa på om du vill köra den största, rymligaste och bekvämaste mopedbilen som någonsin kommer att byggas