Om Casalini

Casalini är Europas äldsta tillverkare av körkortsfria småfordon och grundades 1939. Unikt med Casalini är att karosserna är tillverkade i glasfiberarmerad plast vilket gör dem råstarka och väl lämpade för vårt klimat. Motorerna kommer från Mitsubishi och är bland de modernaste på marknaden.
 

Casalini´s unika kaross


Casalini mopedbilar byggs med en helt unik kaross i handupplagd glasfiberarmerad plast som är förstärkt med Kevlar i vitala delar. Konstruktionen bygger på en helgjuten kaross på liknande sätt som båtar och exklusiva sportbilar. Denna konstruktion ger föraren en säkerhet som vanliga mopedbilar som byggs med ABS-plast inte kan mäta sig med. ABS-plasten är betydligt svagare och lämpar sig mycket dåligt i kallt klimat då den blir än mer ömtålig och spricker lätt vid en sammanstötning.
 

Casalini M20


Casalini lanserar nu den nya modellen M20. Casalini har tillsammans med motortillverkaren Kohler utvecklat en helt ny motor för mopedbilar som möter miljökraven Euro4. Motorn är en modern motor med elektronisk insprutning som ger låg förbrukning och låga utsläppvärden.